God, Adonai, Allah

Ik hoop dat dit boek alle scholieren eens onder ogen komt - Bisschop Muskens Concreet, toegankelijk en prikkelend - Marleen Barth (voorzitter Onderwijsbond CNV)

Nieuws

Tweede Ronde Prijsvraag Scholenproject

In december 2007 is door de Katholieke Bijbelstichting (KBS) een prijsvraag uitgeschreven in het kader van het scholenproject God Adonai Allah. Alle basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs zijn toen uitgenodigd aan de prijsvraag mee te doen. Elke school kon een projectplan indienen om in de klas aan de slag te gaan met het lespakket dat ontwikkeld is rond het boek God Adonai Allah. De school maakte zo kans op het winnen van een pakket gratis exemplaren van het boek (basisonderwijs: 30 exemplaren; voortgezet onderwijs: 50 exemplaren).

Inmiddels zijn in een eerste ronde van de prijsvraag door een deskundige jury twee boekenpakketten toegekend aan respectievelijk het Carolus Clusius College te Zwolle en het Wessel Gansfort College te Groningen. Voor een tweede ronde zijn nog boekenpakketten te vergeven: zeven voor het basisonderwijs en vier voor het voortgezet onderwijs. Scholen die daarin mee willen dingen, worden hierbij opgeroepen hun projectplan in te dienen.

Aan het projectplan worden twee eisen gesteld:
- In het plan dient gebruik gemaakt te worden van de werkwijzer die onderdeel is van het lespakket bij het boek God Adonai Allah.
- Het plan moet vóór 1 juni 2008 ingediend worden bij de Katholieke Bijbelstichting, t.a.v. Peter Dullaert, Postbus 1274, 5200 BH Den Bosch.

De prijsvraag wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Kerk en Wereld.

Voor nadere inlichtingen over de prijsvraag:
Peter Dullaert: 073 613 32 20 · p.dullaert@bijbel.net


Filmpje
Filmpje