God, Adonai, Allah

Ik hoop dat dit boek alle scholieren eens onder ogen komt - Bisschop Muskens Concreet, toegankelijk en prikkelend - Marleen Barth (voorzitter Onderwijsbond CNV)

Nieuws | Grote belangstelling voor het scholenproject God Adonai Allah

Het scholenproject dat de Katholieke Bijbelstichting (KBS) vorige maand startte rond het boek God Adonai Allah is een groot succes. Reeds 1200 Nederlandse scholen reageerden positief op het aanbod om een gratis exemplaar van het boek toegestuurd te krijgen en materiaal om met het boek te werken.

Het boek God Adonai Allah bevat antwoorden op 100 vragen van kinderen over het geloof van joden, christenen en moslims. Het project beoogt een leertraject op scholen mogelijk te maken dat de interreligieuze dialoog kan verdiepen en tegelijkertijd de kennis van de eigen religieuze tradities kan vergroten.
Onder de 1200 scholen die positief reageerden, bevinden zich 900 basisscholen en 300 scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs. Het zijn scholen van diverse levensbeschouwelijke signatuur: katholiek, protestants-christelijk, openbaar, islamitisch en ook vrije scholen. Er komen nog steeds aanvragen bij de KBS binnen.

Veel scholen bestelden op voorhand ook al meerdere exemplaren van het boek of vroegen om informatie over de aanschaf van grote aantallen. Volgens projectleider Peter Dullaert van de KBS wijst dit op het voornemen om daadwerkelijk met het boek aan de slag te gaan. Er is ook belangstelling voor het project op PABO's, in kerken en bij gemeenteraden.

Op deze website is inmiddels het schriftelijk begeleidingsmateriaal gepubliceerd: negen verschillende werkvormen bieden even zovele creatieve handreikingen voor gebruik van het boek op school. De werkvormen kunnen gratis overgenomen worden. Ook staan op de website vijf filmpjes waarin joodse, christelijke en islamitische kinderen vertellen over hun manier van geloven.

In de komende week worden de gratis exemplaren van het boek en het begeleidingsmateriaal gestuurd naar de scholen en naar docenten levensbeschouwing.

Filmpje
Filmpje