God, Adonai, Allah

Ik hoop dat dit boek alle scholieren eens onder ogen komt - Bisschop Muskens Concreet, toegankelijk en prikkelend - Marleen Barth (voorzitter Onderwijsbond CNV)

Nieuws | Magische grens van 1500 aanvragen is bereikt

De belangstelling voor het project God Adonai Allah is onder schoolleiders en catecheten bijzonder groot te noemen. In amper twee maanden tijd ontving de Katholieke Bijbelstichting 1500 aanvragen van scholen in het basis- en voortgezet onderwijs voor een lespakket bestaande uit het boek God Adonai Allah en een werkwijzer met negen werkvormen om met het boek aan de slag te gaan.

Het geld dat twee fondsen, het KNR van de Nederlandse religieuzen en het SKANfonds, hiertoe beschikbaar stelden is nu op. Dit betekent dat de KBS nieuwe aanvragen voor gratis lespakketten voorlopig niet meer kan honoreren. Wel blijft het boek met de werkwijzer bij ons te koop voor € 25,- excl. verzendkosten.

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit te Amsterdam blijkt overigens dat middelbare scholieren in Nederland én in andere Europese landen graag willen leren over verschillende levensbeschouwingen en het omgaan met andersgelovigen. Docenten en leerkrachten zullen hun leerlingen dus een plezier doen door aan de slag te gaan met het project.

Filmpje
Filmpje