God, Adonai, Allah

Ik hoop dat dit boek alle scholieren eens onder ogen komt - Bisschop Muskens Concreet, toegankelijk en prikkelend - Marleen Barth (voorzitter Onderwijsbond CNV)

Nieuws | Scholenprijsvraag stimuleert interreligieuze dialoog

In de afgelopen weken hebben 1500 scholen en ruim 500 catecheten, docenten levensbeschouwing en identiteitsbegeleiders een gratis exemplaar van het boek God Adonai Allah met een werkwijzer met schriftelijk begeleidingsmateriaal ontvangen.

Om leerkrachten in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs te stimuleren daadwerkelijk met het materiaal aan de slag te gaan schrijft de Katholieke Bijbelstichting een prijsvraag uit. Dankzij een subsidie van de Stichting Kerk en Wereld kan elke school die vóór 1 mei 2008 een projectplan indient, een boekenpakket winnen.

De in te dienen projecten moeten aangeven hoe men op school aan het werk wil gaan met minimaal één van de negen werkvormen beschreven in de werkwijzer bij het bovengenoemde boek.

De zeven basisscholen die de beste projectplannen indienen die aan deze eisen voldoen, ontvangen 30 gratis exemplaren van het boek God Adonai Allah om in de klas mee aan de slag te gaan.

De vier scholen van het voortgezet onderwijs die de aantrekkelijkste projectplannen indienen, krijgen 50 boeken zonder verdere kosten toegezonden.

Het meest tot de verbeelding sprekende project gaat de Katholieke Bijbelstichting (KBS) bovendien voordragen voor verfilming van de activiteiten ter plaatse. De KBS is in gesprek met een omroep om dit in het voorjaar van 2008 uitgezonden te krijgen. 

De projectplannen kunnen worden opgestuurd naar:
Katholieke Bijbelstichting
Postbus 1274
5200 BH Den Bosch
E info@bijbel.net

 

Filmpje
Filmpje